Συμβουλές συντήρησης επίπλων κουζίνας

Χρήση, τη φροντίδα και τη συντήρηση

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο όπου λόγω των διαφορετικών λειτουργιών που διατελούνται  στον ίδιο τόπο, την παρασκευή τροφίμων (ψήσιμο, τηγάνισμα, ψήσιμο στη σχάρα, κοπής, κ.λπ.), τον καθαρισμό (πλύσιμο, καθαρισμός, η παραγωγή αποβλήτων) και η χρήση του ως ένα χώρο που αναπτύσσεται ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής δραστηριότητας, πολλές καταστάσεις που συμβαίνουν μπορεί να οδηγήσουν σε φθορά ή βλάβη για τα έπιπλα σας.

Όλα αυτά κάνουν τα έπιπλα κουζίνας να υπόκεινται σε ορισμένες πολύ απαιτητικές συνθήκες χρήσης, και για το λόγο αυτό, τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από υλικά που πληρούν αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.

Ωστόσο, θα πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές που διευκολύνουν τη βέλτιστη διάρκεια και απόδοση της εγκατάστασης.

Χρήση:

  • Να μη διανείμετε τις εργασίες τεμαχισμού απευθείας στον πάγκο.
  • Μην τοποθετείτε μαγειρικά σκεύη άμεσα μόλις απομακρυνθούν από το φούρνο ή την πλάκα στους πάγκους εργασίας.
  • Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση σε νερό ή άλλο υγρό που χύνεται στις επιφάνειες των επίπλων κουζίνας, ειδικά στον πάγκο.
  • Διατηρήστε ανοιχτό τον εξαερισμό σε όλες τις συσκευές.
  • Το βάρος των προϊόντων προς αποθήκευση να μη υπερβαίνει το μέγιστο όριο βάρους των μηχανισμών σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή.
  • Να υπάρχει πρόληψη για την υπερβολική έκθεση των διαφόρων στοιχείων στο ηλιακό φως.
  • Αποφύγετε το ψήσιμο και το βρασμό κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια.

Διατήρηση και συντήρηση.

Η κατάσταση και η διάρκεια κουζίνας θα εξαρτηθεί καθοριστικά από την κατάλληλη υποστήριξη γι’ αυτό είναι απαραίτητο να ακολουθούνται οι οδηγίες για τον καθαρισμό και τη χρήση προϊόντων που προάγουν την καλή συντήρηση της εγκατάστασης.

  • Μην καθαρίζετε τα άκρα με τα προϊόντα που περιέχουν διαλυτικό ή ακετόνη, καθώς θα μπορούσαν να τα παραμορφώσουν ή να τα μαλακώσουν.
  • Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι αδιάβροχα και δεν πρέπει να καθαρίζονται με σκληρά καθαριστικά ή να εκθέτονται σε υψηλές θερμοκρασίες.
  • Δώστε εξαιρετική προσοχή στον καθαρισμό και στη ξήρανση των τελειωμάτων.
  • Εάν τοπικό νερό σας είναι πολύ ασβεστούχο, είναι πιθανό να αφήσει λευκές κηλίδες που εξαφανίζονται εύκολα με ζεστό νερό ή με εμπορικά προϊόντα εφαρμογής για καθαρισμό ασβεστούχων λεκέδων στα έπιπλα κουζίνας.

Διατήρηση και συντήρηση πάγκου βακελίτη.

Ο πάγκος εργασίας είναι η επιφάνεια με την μεγαλύτερη καταπόνηση στην κουζίνα σας. Αποφύγετε να ρίχνετε βαριά αντικείμενα και προσπαθήστε να σηκώνετε ή να ακουμπάτε με προσοχή τα πολύ βαριά αντικείμενα.

Οι πάγκοι από βακελίτη μπορεί να φθαρούν από συγκεκριμένα καυτά αντικείμενα. Αποφύγετε όσο το δυνατόν την άμεση επαφή καυτών αντικειμένων απευθείας πάνω στον πάγκο κουζίνας και χρησιμοποιείστε κάποια βάση ή ακόμα και μία χοντρή πετσέτα καθώς η θερμοκρασία αντοχής των πάγκων βακελίτη φτάνει περίπου τους 180 βαθμούς.

Αποφεύγετε να κόβετε απευθείας στην επιφάνεια των πάγκων.